Congres Natuurlijk 2024

jun25

Koplopers, twijfelaars, sceptici … iedereen is welkom op Congres Natuurlijk. Een dag met elkaar aan de slag met inspirerende voorbeelden, kritische vragen, slimme oplossingen, praktische bezwaren, waardevolle lessen, nieuwe inzichten en frisse energie. Dat brengt ons allemaal verder. 

Natuurinclusief bouwen staat volop in de aandacht. Zo bleek maar weer tijdens Congres Natuurlijk, dat op 30 november z’n feestelijke vijfde editie beleefde. Het thema was ‘Waar sta jij?’. Een ding is zeker, na 30 november is iedereen in elk geval weer een paar stappen verder.

De vraag ‘Waar sta jij?’ werd door dagvoorzitter Daphne Teeling als eerste voorgelegd aan gastvrouw Liesbeth Grijsen, gedeputeerde van de provincie Overijssel, samen met Acquire en Het Oversticht initiatiefnemer van Congres Natuurlijk. De ambities liegen er in elk geval niet om. “Alles wat we bouwen in Overijssel moet toekomstbestendig zijn”, stelde Grijsen. En in het kader van niet altijd het wiel opnieuw willen uitvinden: “We hebben heel veel kennis in huis, maar we halen ook graag kennis van buiten.” Dat kwam goed uit, met meer dan 400 bezoekers was het congres beter bezocht dan ooit.

Mirre Kokkeler, concept ontwikkelaar bij Dura Vermeer, aannemer met Overijsselse roots, ziet een omslag in het denken over natuurinclusief bouwen. In positieve zin, maar uitdagingen zijn er ook. “Er komen heel veel opgaven bij elkaar, de kunst is om alle belangen tegen elkaar af te wegen.”

André van der Zande, landelijke ambassadeur voor natuurinclusief bouwen, meldde trots de Agenda Natuurinclusief 2.0 onlangs te hebben aangeboden aan ministers De Jonge en Van der Wal. Niet alleen op Overijssels gebied gebeurt er veel, ook landelijk gezien worden veel stappen gezet, zo stelde Van der Zande.

Datum / tijd

25 juni 2024
Aanvang: 09.00 uur

Prijs

€0

Locatie

near_meZwolle