Bureau Koppelaar nieuwe naam voor ontwerp en adviesbureau Eelco Koppelaar

maandag 15 mei 2023

Het onafhankelijk ontwerp- en adviesbureau voor de speel-, beweeg- en ontmoetomgeving van Eelco Koppelaar ondergaat een naamswijziging. Koppelaar heeft hiertoe besloten vanwege de groei en de bredere oriëntatie van het adviesbureau. Bureau Koppelaar is daarom de nieuwe naam van Eelco Koppelaar – specialist in speelruimte’.

"De inhoud blijft hetzelfde, de verpakking wordt wat aangepast. Maar omdat het ontwerp- en adviesbureau groter is dan alleen de persoon Eelco Koppelaar, bestond al een tijdje de wens voor een nieuwe naam", zegt Koppelaar over de verandering.

Eelco Koppelaar is de grondlegger van Bureau Koppelaar. Hij is sinds 2006 werkzaam in de branche, aanvankelijk bij een landelijk opererende (groen)aannemer, later bij een beleidsadviesbureau. In 2011 begon hij voor zichzelf als onafhankelijk ontwerp- en adviesbureau. Van daaruit zet hij zich in om kinderen meer uitdaging en beleving te bieden in hun (dagelijkse) speelruimte. Koppelaar is daarnaast bestuurslid van de Branchevereniging Spelen & Bewegen.

Vormgeven aan maatschappelijke vraagstukken

Koppelaar: "De omgeving voor spelen, bewegen en ontmoeten is en blijft onze specialiteit bij Bureau Koppelaar, of het nu gaat om de buitenruimte van een kinderdagverblijf, openbare buitenruimte, een schoolplein of een recreatiezone op een bungalowpark. Door onze groene achtergrond en onze inzet voor toekomstige generaties geven wij in onze projecten ook vorm aan maatschappelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld klimaatadaptatie, biodiversiteit, circulariteit, leefbaarheid en gezondheid."