BSO Wijs!

Specialist in buitenspelen!

“Mogen we gamen?” is vaak de eerste vraag die gesteld wordt als kinderen uit school komen. Het is de wereld van vandaag, waarin het líjkt alsof niets kinderen nog kan verleiden de computer of I-pad uit te zetten. Het gevolg is dat deze kinderen steeds meer een zittend leven binnen leiden. De bezorgdheid over het groeiend aantal kinderen met obesitas en daaraan gerelateerde gezondheidsproblemen neemt steeds meer toe. Maar er is goed nieuws: het kan anders!

BSO Wijs! verleidt groepen kinderen om weer meer naar buiten te gaan. Wij begeleiden ruim 6 jaar dagelijks 400 kinderen bij het buitenspelen, óók als het regent, óók in een stadse omgeving. Dit doen we hoofdzakelijk na schooltijd in de vorm van naschoolse opvang of tijdens evenementen en speciale buitenmiddagen in wijken waar het percentage obesitas onder kinderen erg hoog is. Maar ook steeds meer scholen begeleiden wij bij buitenlessen in de natuur. Actief buitenspelen is heel goed voor de motoriek, zelfvertrouwen, ter voorkoming van overgewicht, het aanleren van sociale vaardigheden én het is heel laagdrempelig.

Wilt u meer weten hoe u gezondheidsachterstanden kunt tegengaan door buitenspelen te promoten?
Of wilt u weten hoe je met groepen kinderen op een veilige manier buiten kan spelen tijdens alle seizoenen? En wilt u weten wat hiervoor nodig is?
Wij helpen u graag! Neem contact op met Sandra Hofhuis, info@bsowijs.nl, 06-28043648.

Bezoekadres

Jagerspad 7 Driebergen, Nederland.

Postadres

Jagerspad 7
3972 XL Driebergen
Nederland

Contactgegevens

T. 0343-758418
E. info@bsowijs.nl
Contactpersoon Sandra Hofhuis