Pré-event Circulaire Openbare Ruimte Congres

jun15

Op 15 juni organiseert de gemeente Almere het pré-event van het Circulaire Openbare Ruimte Congres op het Floriadeterrein, inclusief een afsluitend netwerkdiner. Tijdens het event worden verschillende circulaire toepassingen getoond en is er genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en kennis te maken.  

Sneak preview: Onder leiding van verschillende reisleiders maken we een rondgang over het Floriadeterrein. Daar worden verschillende circulaire toepassingen verder uitgelicht. Zo zijn er op het terrein drie circulaire bruggen geplaatst; één van 100 procent gerecycled cementloos beton, een brug gemaakt van gebruik biocomposiet met hennepvezel en één van oude materialen. Het bedrijf Save Plastics maakt verschillende producten van moeilijk te recyclen plastic. Voor de openbare ruimte hebben ze onder meer lichtmasten, damwanden, straatmeubilair een routepalen ontwikkeld. Op het Floriadeterrein heeft Save Plastics een paviljoen gebouwd van plastic. Ook de openbare verlichting op het Floriadeterrein krijgt aandacht tijdens het Pré-congres. De masten zijn gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en in Europa geproduceerd. Tijdens de rondgang krijgen jullie uitleg over de verschillende circulaire toepassingen en is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Na de rondgang over de Floriade verplaatsen we ons met de boot naar de dinerlocatie De Bierfabriek in Almere. Na het diner zal de gemeente Almere een pubquiz verzorgen over het thema circulariteit.

Praktische informatie

Aanvang: inloop vanaf 14.30 uur. De rondleiding start om 15.00 uur. 

Locatie: verzamelen bij de Aeres Hogeschool

Dinerlocatie: De Bierfabriek. Er wordt voor passend vervoer gezorgd vanaf het Floriadeterrein.
 
Kosten: 75 euro inclusief eten en drinken

Parkeren: Mocht je met de auto komen dan is het meest handig om 's middags de auto in het centrum van Almere te parkeren en dan op eigen vervoer naar het Floriadeterrein te reizen. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van de shuttlebus vanaf het station, de boot vanaf de kade bij de kunstlinie, lopend of met een OV-fiets (let op: deze kan niet met de boot mee terug dus je zult dan op de fiets naar de Bierfabriek moeten).

Overnachten: Mocht je beide dagen van het congres aanwezig zijn dan is er de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief te overnachten in de buurt van de congreslocatie. Een kamer reserveren kan via Elissa Schoemaker: eschoemaker@acquirepublishing.nl. 

Meld je hier aan voor het Pré-congres

circulaire brug floriadeterrein almere

Datum / tijd

15 juni 2022
Aanvang: 14.30 uur

Prijs

€€75,-

Locatie

near_meFloriadeterrein Almere + De Bierfabriek Almere, Nederland.